На Майдані Незалежності увімкнули фонтани

На Майдані Незалежності увімкнули фонтани

Фото
Укрінформ
На столичному Майдані Незалежності напередодні Великодня запрацювали водограї - великий фонтан з комплексом з шести малих фонтанів по парній стороні Хрещатика, фонтан біля пам'ятника засновника Києва, фонтан "Куля" та каскадний.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми розпочали роботу фонтанів о 10 годині. Це трохи не за графіком, ми вирішили розпочати роботу фонтанів в центрі столиці раніше перед святами. Щоденно фонтани на Майдані працюватимуть з 12 до 23 години. Також гості столиці та кияни зможуть милуватися світломузичною виставою щоденно з 20 до 23 години і цей графік початку вистави буде змінюватися щомісячно згідно з часом заходу сонця: в травні з 20 години, у червні та липні - з 20:30, у серпні - 20 години, у вересні - з 19 години", - розповіла Укрінформу співробітниця КП "Київводфонд" Каріна Багінська.

За її словами, в минулому році було змінено репертуар світломузичної вистави - кияни пропонували свої улюблені композиції та пісні. Цього року київська влада вирішила не змінювати обране киянами музичне супроводження.

Окрім цього, за словами Багінської, у середу, 1 травня, о 15 годині будуть запущені водограї в акваторії Русанівського каналу.

Фонтани і на Майдані Незалежності, і на Русанівському каналі будуть працювати до кінця вересня.

Читайте також: Президент з'явився у Вінниці на відкритті нового сезону фонтану "Рошен"

Також Багінська повідомила, що фонтан в центрі Києва, в сквері Марії Заньковецької по вул. Велика Васильківська, 119/121 цього року капітально відремонтують.

"Заплановано з бюджету Києва 4,5 млн грн на капітальний ремонт, який буде включати заміну гранітного облицювання, заміну електрокабелів, оновлення приладів підсвітки, близько 90 штук, та встановлення нового насосного обладнання в кількості 10 штук. Тендер планується оголосити найближчим часом", - сказала Багінська.

Провести ремонт фонтану плануються до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-