Суд повернув громаді землю на Печерську вартістю 37 мільйонів

Суд повернув громаді землю на Печерську вартістю 37 мільйонів

Укрінформ
Земельні ділянки по вул. архітектора Городецького вартістю 37 млн грн повернуті столичній громаді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“Постановою Північного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення Господарського суду міста Києва, яким задоволено позов столичної прокуратури в інтересах держави про витребування земельних ділянок вартістю понад 37 млн грн на вул. архітектора Городецького на Печерську з незаконної власності приватного товариства”, - йдеться у повідомленні.

Як роз`яснюють у прокуратурі, спірна земля є частиною скверу, а також прибудинковою територією двох житлових будинків. Однак у 2009 році Київрада передала ці ділянки приватному товариству під будівництво підземного багатоповерхового паркінгу з приміщеннями адміністративного, торговельного та громадського призначення.

Читайте також: Кличко розповів про створення великого туристичного маршруту

У подальшому судами різних інстанцій вказане рішення Київради та договір купівлі-продажу цієї землі визнано незаконними та скасовано. Попри це спірна земля неодноразово перепродувалась.

З метою захисту інтересів столичної громади прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування земельних ділянок з незаконного користування.

Суди першої та апеляційної інстанцій підтримали правову позицію прокурора та витребували у приватного товариства спірні ділянки на користь територіальної громади міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-