У Києві запустили систему, що дозволяє знаходити загублених тварин

У Києві запустили систему, що дозволяє знаходити загублених тварин

Фото
Укрінформ
У столиці запрацювала єдина міська мережа для реєстрації домашніх тварин та зберігання важливої інформації про них - Реєстр домашніх тварин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час презентації директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, Реєстр домашніх тварин надає можливість достатньо швидко розшукувати загублених домашніх улюбленців.

“Друге, наприклад, якщо епідемія по місту, то одразу ж ветеринарна клініка зможе усім власникам зареєстрованих домашніх тварин надіслати повідомлення про таку ситуацію, і власники матимуть змогу одразу ж зробити щеплення своїм улюбленцям”, - додав він.

Також Назаров зазначив, що за допомогою цієї системи можна буде ввести реєстр безпритульних тварин, бо у Києві таких наразі близько двох тисяч. За його словами, усіх безпритульних тварин зареєструють, виведуть на сайт, а потім кожен охочий зможе обрати собі домашнього улюбленця.

Читайте також: У Львові створять банк крові для тварин

“Я закликаю усіх власників домашніх тварин прийти зареєструвати свого чотирилапого друга, і таким чином ми зможемо вирішити дуже багато проблем, які є в місті стосовно тварин”, - зазначив Назаров.

Для того, щоб зареєструвати свою тварину, власнику потрібно створити особистий кабінет на "Реєстрі домашніх тварин" і там додати інформацію про свою кішку або собаку. Після цього власнику необхідно буде верифікувати тварину у реєстратора, де той надасть спеціальний жетон зі спеціальним QR-кодом, верифікаційне посвідчення і право на утримання домашніх тварин.

QR-код на жетоні допомагає через камеру мобільного телефону дізнатися контакти власника: ім’я, телефон та e-mail. Жетон із кодом кріпиться до нашийника.

Презентація Реєстру домашніх тварин / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-