Під мерією Києва власники МАФів вимагають не пускати кіоски з молотка

Під мерією Києва власники МАФів вимагають не пускати кіоски з молотка

Фото
Укрінформ
Під Київською міською державною адміністрацією проходить акція представників малого бізнесу, які вимагають від Київміськради не ухвалювати проект рішення щодо виставлення МАФів на торги через систему Prozorro.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на мітинг зібралися кілька десятків активістів.

"Ми тут сьогодні, бо має початися засідання Київради, і одне із перших питань стосується проведення аукціону щодо малих архітектурних форм. Перший пілотний проект - Святошинський, Оболонський і Дніпровський райони. Ми вже були біля апарату Президента з цією позицією, де передали петицію від наших громадських організацій, і позиція єдина - ми проти аукціонів, бо це повністю знищить власників кіосків", - сказав голова ГО «Громадянський Корпус» Роман Солодкий.

Читайте також: Каміння й палаючі шини: у Дніпрі напали на комунальників, які зносили МАФи

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня під КМДА проходив мітинг власників торгових точок, які вимагали не затверджувати нові правила розміщення МАФів. Київрада на своєму засіданні проголосувала за перенесення розгляду питання стосовно МАФів на наступне пленарне засідання.

Мітинг під мерією проти виставлення МАФів на аукціони / Фото: Ольга Нагорняк, Укрінформ

Водночас, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що місто пропонує виставляти МАФи на торги на майданчику Prozorro.

Раніше Київська міська рада у другому читанні підтримала проект рішення, який передбачає продаж права на оренду всіх паркувальних майданчиків міста виключно через систему ProZorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-