Нацкорпус у центрі Києва проводить акцію протесту

Нацкорпус у центрі Києва проводить акцію протесту

Фото, відео
Укрінформ
Національний корпус проводить у Києві на Майдані Незалежності акцію протесту.

Активісти вимагають арештувати причетних до розкрадання в оборонній сфері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нацкорпус у центрі Києва проводить акцію протесту / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

На заході присутні кількасот осіб, також чергують правоохоронці та медичний загін швидкої допомоги. Акція відбувається без партійної символіки та прапорів. Наразі ситуація спокійна.

Раніше ініціатори акції закликали долучити до неї членів громадських рухів та політичних сил, "які обурені розкраданням військового бюджету в час війни". Протестувальники вимагають, зокрема, взяти під варту та арештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництво ДК "Укроборонпром", а також "директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини".

Також організатори акції вимагають призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна та оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету (у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом).

Крім того, одна з вимог активістів - це щотижневий звіт від генпрокурора щодо стану розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету.

Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Як зазначив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, щодо Укроборонпрому відкрито 480 кримінальних проваджень.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів Бюро. Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-