Загинув працівник Адміністрації Президента Олександр Бухтатий

Загинув працівник Адміністрації Президента Олександр Бухтатий

Оновлено
Укрінформ
Працівника Адміністрації Президента України Олександра Бухтатого знайдено мертвим вранці 14 березня у Шевченківському районі столиці.

Це Укрінформу підтвердили у Шевченківському управлінні поліції Головного управління Нацполіції у м.Києві.

Тіло Бухтатого о 7.00 виявили випадкові перехожі неподалік недобудованої церкви. На місці події працюють патрульні та слідчо-оперативна група, з'ясовуючи обставини вбивства, тіло загиблого передано на розтин. За попередньою неофіційною версією, вбивство сталось під час пограбування увечері.

Олександру Бухтатому було 46 років. Кандидат наук з державного управління. Працював головним консультантом Головного департаменту інформаційної політики АПУ. Протягом багатьох років входив до правління Національної Спілки журналістів України, був її секретарем. На останніх виборах голови НСЖУ у квітні 2017 року був одним з двох головних кандидатів на цю посаду, програв нинішньому очільнику спілки Сергію Томіленку з мінімальним розривом. У загиблого залишились дружина та син.

Бухтатий був одним із "двигунів" відродження військової преси, насамперед, на низовому рівні. За словами працівників інформаційних підрозділів Міністерства оборони, відпустки, вихідні, практично весь вільний час присвячував роботі з підготовки видань для військових на передовій. У результаті цієї роботи на фронт регулярно відправлялись спецвипуски, додатки до регіональних видань.

За його ініціативою та завдяки, зокрема, його зусиллям на рівні Міністерства оборони 16 лютого було встановлено Днем військового журналіста. Цього дня у 2015 році на виході з Дебальцевого загинув військовий оператор Дмитро Лабуткін, який практично до останнього вів зйомки.

Олександр Бухтатий був головою екзаменаційної комісії Інституту журналістики за спеціалізацією "військова журналістика". Готувався захистити докторську дисертацію з соціальних комунікацій.

Фото: kiev.informator/Сергій Марченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-