"Залишив річ в Uber": Київ у ТОП-10 найбільш забудькуватих євростолиць

Укрінформ
Якщо пасажир виявив, що щось забув під час останньої поїздки з Uber, компанія пропонує спеціальний сервіс для пошуку речей.

Про це йдеться в переданому в розпорядження Укрінформу щорічному рейтингу "забудькуватості" від компанії Uber, що реалізує однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику та оплати таксі.

Україна в цьому списку посідає восьме місце, а Київ також увійшов до ТОП-10 найбільш забудькуватих європейських столиць - на 9-му місці.

"Якщо ви виявили, що щось забули під час останньої поїздки з Uber, зайдіть в розділ "Допомога" в додатку, а якщо ви забули в машині телефон - ви можете увійти до свого облікового запису з комп'ютера. Натисніть "Ваші поїздки" і виберіть поїздку, під час якої ви щось залишили", - йдеться в повідомленні.

Далі необхідно вибрати одну з опцій "Я залишив речі в Uber" або "Зв'язатися з водієм з приводу забутих речей", ввести свій контактний номер телефону і натиснути "Надіслати".

Якщо був забутий телефон, необхідно ввести номер телефона друга.

Якщо водій відповість і підтвердить, що знайшов забуту річ, необхідно узгодити зручний для обох час і місце зустрічі.

Якщо водій не відповідає, потрібно залишити докладне голосове повідомлення з описом забутих речей і найкращим способом зв'язатися з вами.

Топ речей, які найбільш часто забуваються в Uber в Україні: телефон, гаманець, сумка, одяг, навушники, ключі, окуляри.

20 найбільш незвичайних предметів, забутих в Uber в Україні: дитячий рюкзак з гаманцем, бананами і саморобним мечем, дві дитячі машинки Рик і Вспиш, кошик з фруктами і барним інвентарем, колба 20 літрів для води і тринога дерев'яна, гітара, один дитячий чобіт, два бокса для серветок, дитячий горщик, праска, форма для пирога і залізний таця, вудочка в чорному полотняному чохлі, лічильники для води, мангал складаний і шампура в чохлі, бампер від дитячої коляски, сукні подруг нареченої, кларнет, накладне волосся, штани, танцювальні туфлі, рукавички Міккі Мауса, плакат із зображенням Мерилін Монро.

Uber також визначив дні тижня, коли найчастіше забувалися речі. Більшість українських користувачів зверталися в службу підтримки з приводу забутих речей в понеділок. А найбільш забудькуватим днем в 2018 році в Україні стало 12 березня.

При цьому, в своєму щорічному огляді Uber визначив не тільки речі, які найбільше забуваються в Uber, а й найбільш «забудькуваті» європейські країни, столиці і дні і, звичайно ж, найбільш дивні предмети, залишені в Uber.

"За останній рік ми бачимо, що найчастіше пасажири забувають телефони, сумки, гаманці та ключі, однак після користувачів в Uber залишаються не тільки звичні речі - в машинах в Європі знаходили різне, починаючи з голови африканської ляльки вуду і радіатора, і до Біг Мака та чорного павука", - йдеться в огляді.

Читайте також: У Туреччині таксисти судяться з Uber

Серед європейських країн, користувачі яких найчастіше забували свої речі, лідерами є Франція, Нідерланди та Ірландія. Україна в цьому списку посідає восьме місце, а Київ також увійшов до Топ-10 найбільш забудькуватих європейських столиць - на 9-му місці (лідери тут Лондон і Амстердам). Серед найменш забудькуватих країн Європи Австрія, Туреччина та Чехія.

Найбільш забудькуватим пасажиром Uber в світі став користувач з Бразилії - за минулий рік він повідомив в службу підтримки про загублені речі 28 разів.

Топ 10 найбільш "забудькуватих" країн в Європі: Франція, Нідерланди, Ірландія, Великобританія, Польща, Хорватія, Іспанія, Україна, Швейцарія, Литва.

Топ 10 найменш "забудькуватих" країн в Європі: Австрія, Туреччина, Чехія, Бельгія, Норвегія, Естонія, Фінляндія, Швеція, Португалія, Греція.

Топ 10 найбільш "забудькуватих" столиць в Європі: Лондон, Амстердам, Париж, Дублін, Варшава, Женева, Загреб, Мадрид, Київ, Рим.

Топ 10 найменш "забудькуватих" столиць в Європі: Відень, Прага, Брюссель, Осло, Стамбул, Таллінн, Гельсінкі, Стокгольм, Лісабон, Афіни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-