"Янголи та Берегині": фотовиставка жінок-ветеранів ООС з дітьми-інвалідами

Фото
Укрінформ
Виставка фото жінок-ветеранів операції Об'єднаних сил з дітьми-інвалідами — переселенцями з окупованої території Донецької і Луганської областей "Янголи та Берегині" відкрилась у Києві.

Експозиція складається з 12 банерів, на кожному з яких зображена дитина разом з жінкою-воїном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Янголів на фотознімках уособлюють діти-переселенці з окупованого Донбасу, а у ролі берегинь виступили українські жінки-ветерани ООС, військовослужбовці, капелани, військові медики, психологи, які опікуються проблемами дітей з інвалідністю, в тому числі з “сірої зони”.

Як зазначив на відкритті фотовиставки автор ідеї і керівник проекту, а також вимушений переселенець з Луганська, інвалід ІІ групи, що виховує двох дітей з інвалідністю, Олег Трачук, мета експозиції — показати, що є такі діти, які потребують уваги суспільства, і є такі жінки-героїні, про яких також варто щодня говорити і пам’ятати про їх участь у війні.

“Цим проектом ми хочемо показати, що такі люди є, такі дітки є. І жінки, про яких треба постійно говорити й писати тому, що вони гідні такої уваги, і робити це треба систематично. Також не треба забувати, що у нас досі триває війна, і багато хто про це починає забувати, хоч проблема від цього меншою не стає. І ось ця тематика, вона зараз дуже важлива і потрібна", — наголосив Трачук.

Він повідомив, що найближчим часом планується продовження циклу подібних фотовиставок. Наступними героїнями експозиції стануть матері дітей з інвалідністю.

Проект створено на волонтерських засадах за ініціативи батьків-переселенців, які виховують дітей з інвалідністю.

Читайте також: Нова виставка в Києві розкриє особистість сина Івана Франка

У відкритті виставки взяли участь представники громадських організацій, військовослужбовці Збройних сил України, ветерани ООС та сім'ї з дітьми з інвалідністю.

Виставка експонується у приміщенні Київської облдержадміністрації. Вона триватиме два тижні.

Фото: facebook.com/Valentina Uvarova, facebook.com/lena.lastivka.7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-