У Кличка звернулися до прокуратури через погрози облити кислотою працівників КМДА

У Кличка звернулися до прокуратури через погрози облити кислотою працівників КМДА

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація звернулася до столичної прокуратури щодо фактів погроз та інших протиправних дій окремих учасників акції 1 березня цього року у колонній залі КМДА.

Про це повідомляє прес-служба столичної адміністрації.

«Неприпустимо, коли під час робочого дня у будівлі столичної мерії державним службовцям погрожують облити кислотою чи знайти сім’ю, коли зривають завчасно заплановані заходи», – зазначив заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп.

Він додав, що дивним виглядає, коли протестують щодо об’єктів, де місто вже анулювало всі документи, або де нічого не відбувається, бо такі документи місто не надає. Дивним виглядає, коли вимагають «зупинити будівництво» від того підрозділу, який такі рішення взагалі не уповноважений приймати. Це все нагадує відпрацювання певного замовлення: бізнесового, або політичного.

До звернення також додано повний відеозапис подій того дня з камер спостереження та відкритих джерел.

У КМДА нагадали, що міська влада системно бореться із незаконними забудовами, і у п’ятницю, 1 березня, було створено реальний майданчик для діалогу. Кияни, які прийшли з конкретними проблемами, швидко знайшли спільну мову з посадовцями і продовжили напрацьовувати рішення з профільними департаментами. На жаль, частині протестувальників не був цікавий діалог, якого вони вимагали, не були цікаві реальні результати перевірок об`єктів. Замість цього звучали алогічні заклики та гасла.

У столичній держадміністрації закликали киян не піддаватися на провокації та політичні спекуляції. І зазначили, що будь-які дії мають лишатися у рамках закону. Місто відкрите для діалогу з мешканцями. Проте протиправні дії будуть завжди мати відповідну реакцію, наголосили в КМДА.

Читайте також: Шулявський шляхопровід перекриють з 16 березня

Як повідомляв Укрінформ, кількадесят активістів зранку 1 березня прийшли під КМДА з банерами, на яких були зазначені адреси незаконних забудов і вимоги припинити їх або ж запобігти.

Учасники акції вимагали від міської влади перевірити законність видачі дозвільних документів на будівельні роботи в історичних кварталах Києва та у парковій зоні.

Представники столичної влади запросили активістів на зустріч, щоб перевірити документацію низки будівництв.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-