Кличко перевірив нове LED освітлення на бульварі Гавела

Кличко перевірив нове LED освітлення на бульварі Гавела

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко проінспектував оновлену станцію трамваю «Вацлава Гавела» та оглянув капітальний ремонт шляхопроводу, на якому вона знаходиться.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Станція «Вацлава Гавела» виглядає по-європейськи: ми бачимо сучасне освітлення, зручну і безпечну платформу для пасажирів, гарне оздоблення», – сказав Кличко.

Зазначається, що на станції повністю відремонтували системи електропостачання і замінили електрощитове обладнання. Замінили скло навісів над платформами та повністю обробили металоконструкції. Замінили ФЕМ покриття на платформах для зручності людей з обмеженими можливостями. Відновили зовнішнє покриття парапетів платформ. Відремонтували і вестибюлі станції, підземний перехід.

За словами міського голови, ще 9 станцій планують відремонтувати до кінця року.

Крім того, капітально відремонтували шляхопровід, на якому стоїть станція і який не ремонтували 41 рік.

«Ми фактично не відремонтували, а побудували новий шляхопровід», – наголосив Кличко.

Читайте також: У Києві частково перекриють Північний міст

На сьогодні тут перевлаштували трамвайні колії, замінили опори і контактну мережу на шляхопроводі та підходах до нього, відремонтували плиту мостового полотна. Замінили відбійники і пішохідні перила. Облаштували два ліфти, для зручності доступу до станції трамвая. Вартість робіт з оновлення шляхопроводу склала майже 91 мільйон гривень.

На бульварі Вацлава Гавела також замінили ртутні та натрієві вуличні світильники на нове ефективне та економічно вигідне світлодіодне освітлення.

«У процесі виконання робіт на бульварі замінили та встановили майже 500 LED світильників і 163 опори. Місто витратило на це понад 13 млн гривень», – додав Кличко.

За його словами, це значно зменшить рівень енергоспоживання, що дозволить заощадити кошти столичного бюджету. Так за минулий рік 11 мільйонів гривень коштів громади зекономлено на сплаті за електроенергію завдяки оновленому освітленню.

«На цей рік бюджетом передбачено 700 млн гривень на те, щоб Київ ставав світлішим, безпечнішим і економнішим», – підкреслив мер Кличко.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-