Метро на Виноградар: будівельники почали підготовку майданчиків

Метро на Виноградар: будівельники почали підготовку майданчиків

Фото
Укрінформ
У Києві проводяться роботи з облаштування будівельних майданчиків, необхідних для початку основних робіт спорудження метро на Виноградар.

Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

"Підготовлено дві дільниці, одна з яких знаходиться поблизу станції метрополітену “Сирець”, інша - на перетині вул. Межової та вул. Північно-Сирецької. Обидві ділянки призначені для монтажних робіт обладнання, що буде задіяне під час побудови підземної лінії метро та станції “Мостицька”, зокрема тунелепрохіднецького механізованого комплексу Herrenknecht", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі ведуться роботи з демонтажу перекриття існуючого ствола метрополітену глибиною понад 46 метрів та діаметром більше десяти. Вже встановлено огорожі та виконується тимчасове електрозабезпечення. Наступним кроком буде підготовка до влаштування тимчасових доріг.

Читайте також: Уряд виділить 2,5 мільярда на метро до Виноградаря

"Враховуючи те, що частину робіт заплановано в зоні парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва “Сирецький Гай”, що входить до природно-заповідного фонду України, наступні етапи будівництва пов’язані з отриманням відповідних дозволів", - зазначили в КМДА.

Як повідомлялось, будівництво метро на Виноградар планують завершити до 2021 року. Це передбачено договором, який уклали Київський метрополітен та переможець тендеру на Prozorro ПАТ “Київметробуд” щодо продовження Сирецько-Печерської гілки.

Відповідно до документу, роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становить 5 млрд 993 млн грн.

У рамках першої черги робіт на ділянці у майже 4 кілометри передбачається спорудження двох станцій - “Мостицька” та “Проспект Правда” - і відгалуження у бік станції “Виноградар” для подальшого продовження лінії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-