Київводоканал спростовує чутки про зміну методики розподілу спожитих послуг

Київводоканал спростовує чутки про зміну методики розподілу спожитих послуг

Укрінформ
ПрАТ "Київводоканал" спростовує інформацію про набрання чинності нової методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг з лютого 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Київводоканал спростовує чутки про те, що методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг розпочинає діяти вже з лютого місяця. Застосування методики розпочнеться з моменту, коли будуть прийняті Правила надання житлово-комунальних послуг. Станом на сьогодні такі правила знаходяться в стадії розробки", - йдеться у повідомленні.

Раніше Київводоканал оприлюднив на сайті повідомлення, що принципи нарахування за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення будуть змінені уже з лютого, однак, пізніше видалив відповідну сторінку.

За даними Київводокалалу, серед основних новацій методики - принцип визначення та розподілу небалансу: різниці між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинковим лічильником, та сумарним обсягом спожитої холодної води за показниками квартирних лічильників.

Читайте також: У Києві зросли тарифи на холодну воду

Зокрема, для будинків, де всі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання.

Для будинків, де частина приміщень не оснащена лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами.

У рамках інформаційної кампанії щодо нової методики Київводоканал також анонсував спеціальне засідання форуму ОСББ, яке заплановано на 12 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-