КМДА: попередня причина пожежі на складах біля метро

КМДА: попередня причина пожежі на складах біля метро "Лісова" - недбалість власника

Укрінформ
Попередньою причиною займання складів біля метро "Лісова" у Києві стала недбалість власника складу.

Про це заявив на прес-конференції 6 лютого начальник управління з цивільної оборони КМДА Роман Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дані склади горіли не раз. Остання перевірка цього складу була в 2016 році. Тоді пожежна інспекція знайшла порушення, і власник заплатив штраф. Йому було доручено виправити всі недоліки, але за два з гаком роки не зроблено нічого", - повідомив Ткачук.

Він зазначив, що потрібно більш суворо підходити до порушників пожежної безпеки, і підкреслив, що зараз штраф за недотримання правил пожежної безпеки становить всього 1700 грн.

У свою чергу, начальник управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС в Києві Дмитро Можевенко зазначив, що остаточної версії причин пожежі ще немає. Водночас версію можливого підпалу він не розглядає.

Читайте також: Пожежу на складах біля "Лісової" в Києві гасять 35 бригад

Він зазначив, що для того, щоб загасити пожежу, магістральні лінії до працюючих гідрантів довелося тягнути на кілометр. Також довелося відключати від водопостачання частину будинків Троєщини, щоб збільшити тиск води в мережі, оскільки він був украй низьким.

Крім того, робочі складу не одразу зателефонували на лінію "101". Спочатку вони самі намагалися загасити пожежу, що лише погіршило ситуацію, зазначив він.

Під час пожежі ніхто не постраждав. Для її ліквідації були задіяні 35 одиниць основної та спеціальної техніки, а також 137 пожежників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-