На дитячому Віденському балу у Києві танцюватимуть понад 200 дебютантів

На дитячому Віденському балу у Києві танцюватимуть понад 200 дебютантів

Фото
Укрінформ
У щорічному дитячому Віденському балі у Києві братимуть участь понад 200 дебютантів від 7 до 15 років.

Про це заявила організатор Віденських балів в Україні Марина Ігнатуша під час офіційної церемонії відбору дебютантів, що пройшла сьогодні у «Президент-готелі» у Києві (бал відбудеться 14 квітня у столичній мерії – ред.).

«Надихає, що наша українська ідея проводити класичні Віденські бали для дітей схвалена Віденським бальним комітетом і за три роки з моменту першого такого балу вже поширюється столицями світу, а цьогорічний дитячий бал у Києві, як і попередні, пропагує інклюзивне дозвілля – серед наших 200 дебютантів є діти відомих людей, вихованці столичного центру реабілітації дітей з інвалідністю, призери олімпіад та конкурсів, маленькі актори та танцюристи», - зазначила Ігнатуша. Вона додала, що за два з половиною місяці до балу дебютантам належить вивчити вальс, полонез, польку, навчитись робити влоги у медіашколі, познайомитись з бальним етикетом. Третій рік поспіль зірковими хореографами балу будуть Андрій Дикий та Олена Балджи, а вишуканим манерам учасників балу навчатиме відомий експерт Наталія Адаменко.

Читайте також: Організатори розповіли подробиці про Український бал у Відні

Під час балу відбудуться зйомки сцен художнього фільму-мюзиклу «Попелюшка», тож у картині буде відображено справжні бальні кадри, а герої фільму готуватимуть окрему танцювальну постановку. Серед учасників є 13-річна Дарина П’ятова, донька українського футболіста Андрія П’ятова, яка грає роль Попелюшки. Дівчина зізналась, що бальними танцями займалась вже дуже давно, тому зараз під керівництвом хореографів буде поновлювати вміння вальсувати. У бальній постановці братиме участь також 8-річна Арина Мухарська, донька Сніжани Єгорової.

Відбір дебютантів

Окрім класичної бальної програми на балу будуть представлені спеціальні танцювальні номери під саундтреки до улюблених мультфільмів, композиції з українськими національними мотивами та багато іншого. Передбачені спеціальні нагороди Vienna Ball Junior Awards за кращі роботи дебютантів, створені у медіашколі.

Майстер-клас із вальсу

Організатори прагнуть об’єднати шанувальників європейських бальних традицій, тому кожен дебютант матиме можливість стати учасником міжнародного дитячого Клубу Віденського балу, і це дозволить маленьким дебютантам вже після балу також брати участь у нових яскравих музичних проектах.

Як відомо, перший дитячий Віденський бал відбувся 28 жовтня 2017 року у Колонній залі КМДА.

Дарина П’ятова, Марина Ігнатуша та Андрій Дикий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-