Організатори розповіли подробиці про Український бал у Відні

Організатори розповіли подробиці про Український бал у Відні

Укрінформ
Четвертий Український благодійний бал, який пройде 16 лютого 2019 року в палаці Ауерспер у Відні, відкриється традиційним полонезом і віденським вальсом, а також у програмі дійства - участь зіркових гостей з України. 

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла співорганізатор балу, голова Товариства української молоді в Австрії (ТУМА) Лідія Акришора.

"Дебютанти традиційно відкриють вечір полонезом та віденським вальсом. Далі всесвітньовідома оперна співачка Вікторія Лук’янець зачарує своїм співом. Також вона заспіває кілька композицій з молодим співаком – українським бас-баритоном, учасником Зальцбурзського фестивалю у складі Концертної спілки хору Віденської державної опери Петром-Павлом Ткаленком", - повідомила вона.

На балу публіку розважатиме своїми мелодіями відомий австрійський оркестр Ziehrer Hofball Orchester, який добре розуміється на бальних традиціях і не раз супроводжував віденські бали.

"Саме вони минулого року підкорили відвідувачів українським танго “Гуцулка Ксеня” у класичному виконанні", - додала Акришора.

Чемпіони Австрії зі спортивно-бальних танців 2016 року маріупольці Костянтин та Надія Панченко виконають показові номери, а також вчитимуть гостей танцювати під час майстер-класів.

Після офіційної програми, яка триватиме близько години, та другого танцю дебютантів на паркет вальсувати будуть запрошені всі гості балу.

"Після опівночі на Українському балу все тільки розпочинатиметься, адже вахту переймає український DJ Peter Ambryk, який вразить відмінною підбіркою танцювальної музики як іноземної, так і української", - повідомили організатори.

Дрес-код для жінок – довгі вечірні або бальні сукні, для чоловіків – фраки, смокінги або костюми з краваткою-метеликом.

Минулого року близько 550 гостей балу мали змогу насолодитися українською культурою у поєднанні з бальними традиціями. Цього року серед гостей також очікуються VIP-персони з України та Австрії, представники бізнесу, дипломати.

"Крім благодійних цілей, Український бал має на меті стати містком культурної дипломатії між Україною та Австрією, і таким чином популяризувати українську культуру серед австрійців та іноземців. Адже Український бал уже зарекомендував себе у Відні та встиг стати цікавим місцем зустрічі для багатьох іноземців. Публіка Українського балу 2018 року на більше, як 50% складалася з австрійців та гостей різних національностей. Крім того, спеціально на бал до Відня завітало чимало українців з Чехії, Словаччини, Угорщини, Швеції та навіть з Канади і США", - повідомила Акришора.

Щороку ТУМА обирає два регіони в Україні та підтримує дітей з вадами або соціально незахищених дітей. На минулорічному балу вдалося зібрати 5 000 євро, на які Товариство української молоді в Австрії закупило інвентар для дітей, які займаються паралімпійськими видами спорту в м. Кремінна Луганській області, а також відремонтувало Оршівський дитячий будинок “Ромашка” в Чернівецькій області.

Фото, відео: Тума Австрійська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-