Кличко: Розірвання оренди на Осокорках – сигнал для усіх скандальних забудовників

Кличко: Розірвання оренди на Осокорках – сигнал для усіх скандальних забудовників

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко назвав справедливим рішення Київради щодо остаточного розірвання договору оренди землі із забудовником «Контактбудсервіс» на Осокорках.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Ми неодноразово зустрічалися з активістами, представниками громади, представниками компанії-забудовника у пошуках компромісу. Ми надали «Контактбудсервісу» можливість до другого читання рішення про розірвання договору оренди сплатити борги місту, припинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння з територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови. Але забудовник вирішив проігнорувати громаду. Тому тепер договір оренди розірвано остаточно! Це рішення – серйозний сигнал для інших забудовників, які нехтують інтересами міста, інтересами громади», – наголосив Кличко.

Він зазначив, що, за даними профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки на Осокорках мали розпочати ще до 2008 року. І «Контактбудсервіс» винен міському бюджету понад 65 мільйонів гривень за оренду землі.

За словами мера, забудовник після того, як таки представив на Містобудівній раді (фахівцям, громадськості, активістам) проект забудови, отримав низку зауважень і мав врахувати їх до наступного засідання Містобудівної ради. Та замість цього оприлюднив заяву, що продовжить будівництво.

Читайте також: Київрада розірвала договір про скандальну забудову на Осокорках

У мерії нагадали, що у листопаді минулого року Київрада за поданням мера столиці ухвалила рішення про розірвання договору оренди зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі – приватним підприємством «Маркон». Законною підставою для такого рішення стали борги забудовника перед містом, які склали майже мільйон гривень. Забудовник також не почав освоювати ділянку вчасно. До того ж забудовник порушив вимоги регулювання забудови історичної частини міста.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня Київрада ухвалила у другому читанні рішення щодо розірвання договору із забудовником на Осокорках - компанією «Контактбудсервіс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-