У Києві пройшов смолоскипний марш пам’яті Героїв Крут

У Києві пройшов смолоскипний марш пам’яті Героїв Крут

Фото, відео
Укрінформ
У Києві близько тисячі людей брали участь у смолоскипному марші до 101-ї річниці бою під Крутами.

Організатором ходи виступила партія “Національний корпус”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Хода вирушила близько 19:00 від пам’ятника Героям Крут на Львівській площі і, як зазначали організатори, пройшла за маршрутом: вул. Велика Житомирська – вул. Михайлівська – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – вул. Грушевського – станція метро «Арсенальна» – алея Героїв Крут – Аскольдова могила.

Смолоскипний марш у Києві // Фото: Володимир Тарасов

У коментарі Укрінформу керівник прес-служби "Національного корпусу" Роман Чернишев зазначив, що загалом запланована участь у марші близько 800 представників "Нацкорпусу" з Києва, Чернігова, Черкас і Рівного, а також “Національних дружин”.

Учасники тримали у руках запалені смолоскипи та прапори із символікою "Національного корпусу". На початку колони розтягнуто великий банер із гаслом "Слава Героям Крут". Очолили ходу учасники АТО.

Колону супроводжували поліцейські.

Як повідомлялося, Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

Читайте також: У Слов’янську відбулася смолоскипна хода на честь Героїв Крут

Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

Водночас 27 студентів та гімназистів, які охороняли станцію Крути, потрапили у полон і були розстріляні більшовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-