У Києві реконструювали бій між військами УНР та більшовиками за завод

У Києві реконструювали бій між військами УНР та більшовиками за завод "Арсенал"

Фото, відео
Укрінформ
На Арсенальній площі у Києві реконструювали бій за завод "Арсенал" між військами УНР та більшовиками, який був на цьому місці у січні 1918 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід, організований ВО "Свобода", розпочався з виконання Державного Гімну України, а потім учасник АТО, громадський активіст, блогер Роман Кулик зачитав коротку історичну довідку.

"Це дуже важливо, що ми сьогодні проводимо такий захід і пам'ятаємо, що було 101 рік тому, адже те, що сьогодні відбувається на нашій землі, є не просто повторенням тих подій. По суті, і бій під Крутами, і бій за завод "Арсенал", і бій за Донецький аеропорт - це битви однієї війни. Ми розуміємо, що ворог той самий, загрози ті самі, і ми розуміємо, що й гібридна війна, про яку нам розказують, що тільки зараз з'явилося таке поняття, сто років тому була абсолютно такою ж", - сказав у виступі перед початком реконструкції народний депутат Андрій Іллєнко.

У ході реконструкції її учасники, одягнені в автентичний військовий одяг, ішли в "наступ", стріляли холостими набоями з гармат, гвинтівок і кулеметів тих часів, надавали допомогу "пораненим", а організатори заходу коментували для глядачів те, що відбувалося на "полі бою".

Історична реконструкція бою військ УНР проти більшовиків / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Читайте також: Історія стає ближчою завдяки таким фільмам, як "Крути 1918" - Гройсман

Після завершення реконструкції глядачів запросили долучатися до смолоскипної ходи центральними вулицями Києва на честь героїв Крут до Аскольдової могили на молебень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-