Нищук не виключає, що пам’ятник Петлюрі

Нищук не виключає, що пам’ятник Петлюрі "замінить" Щорса

Укрінформ
Пам'ятник голові директорії Української Народної Республіки, головному отаману військ і флоту УНР Симону Петлюрі може бути встановлений у Києві в 2021 році.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час брифінгу у понеділок, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ми говоримо про те, що Київська адміністрація має надати землю, місце, щодо якого буде проведений відповідний конкурс, і в майбутньому обов'язково в Києві має бути пам'ятник Симону Петлюрі. Думаю, ми можемо говорити про встановлення пам'ятника до 2021 року — в рамках реставрації Будинку вчителя як будівлі, що тісно пов'язана з Українською Народною Республікою. Тобто, одне з місць імовірного спорудження пам'ятника може бути саме біля Будинку вчителя", - зазначив Нищук.

Водночас він не виключає, що пам'ятник Петлюрі може бути встановлено в столиці замість пам'ятника Миколі Щорсу у випадку його демонтажу.

"Ми чекаємо на документи від Київської адміністрації. Коли надійдуть документи про демонтаж чи перенесення цього пам'ятника, то потім може постати це питання (про встановлення на його місці пам'ятника Петлюрі, - ред.). Я не проти, але це земля Києва", - уточнив міністр.

Читайте також: Живий ланцюг, виставки та огляди: що готують у Києві до 100-річчя Соборності

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 21 січня відбулося відкриття першого меморіального барельєфу голові директорії Української Народної Республіки, головному отаману військ і флоту УНР Симону Петлюрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-