Пожежа на території Лаври: підозрюваного арештували на два місяці

Пожежа на території Лаври: підозрюваного арештували на два місяці

Укрінформ
Суд заарештував на два місяці підозрюваного у підпалі будинку на території Києво-Печерської лаври з можливістю внесення застави.

Про це повідомила у четвер у Twitter Прокуратура міста Києва.

"Підозрюваного у підпалі будівлі біля Лаври арештували на 2 місяці. Одночасно суд встановив йому заставу у 153 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня столична поліція затримала підозрюваного у підпалі будівлі на території Києво-Печерської лаври. Ним виявився 24-річний чоловік без постійного місця проживання. Перебуваючи у стані сп’яніння, він підпалив матраци, які були у будівлі.

За словами очільника поліції Києва Андрія Крищенка, внаслідок пожежі ніхто не постраждав, однак вогнем було пошкоджено 400 квадратних метрів площі. Крищенко уточнив, що було проведено огляд місця події, у результаті якого не встановлено пошкоджень будь-яких церковних цінностей. Крищенко додав, що мотиви злочину не пов'язані з релігійними переконаннями.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). За підпал підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читайте також: Пожежа в Лаврі: підозрюваного затримали

14 січня о 16:17 на пульт зв’язку служби "101" надійшла заявка, що горить будівля на вул. Лаврській, 23, що на території Києво-Печерської лаври. Станом на 19 год. 12 хв. пожежу на території Києво-Печерської лаври загасили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-