Кличко: Убивство мера Гданська — випробування демократичних цінностей

Кличко: Убивство мера Гданська — випробування демократичних цінностей

Укрінформ
Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко висловив співчуття польському народу і, зокрема, громаді Гданська у зв’язку із вбивством мера міста Павла Адамовича.

Про це Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Розділяємо скорботу і біль наших польських друзів, щиро співчуваємо родині і близьким пана Павла Адамовича. Мер Гданська понад 20 років працював для громади міста і був смертельно поранений на очах громади, багатьох містян. Ця трагедія – випробування для відкритості політиків, демократичних цінностей, для безпеки у містах різних країн. Світла пам’ять Павлу Адамовичу", – написав Кличко.

Як повідомлялось, мер польського міста Гданська Павел Адамович помер у понеділок удень від ножових поранень, отриманих у неділю ввечері на благодійному концерті.

Читайте також: Дуда оголосив національну жалобу в день поховання убитого мера Гданська

Напад здійснив 27-річний чоловік, який 13 січня прорвався на сцену, де проходив Великий фінал благодійної організації "Великий оркестр різдвяної допомоги", і завдав меру щонайменше два удари ножем в область серця. Його було затримано на місці, але він встиг крикнути в мікрофон, що раніше був несправедливо посаджений за грати з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович.

За даними преси, нападник дійсно був раніше засуджений за збройні напади на банки. Повідомляється також, що у нього є проблеми з психікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-