ДБР перевіряє, чи причетні поліцейські до побиття конструктора “Антонова”

ДБР перевіряє, чи причетні поліцейські до побиття конструктора “Антонова”

Укрінформ
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві з’ясовують оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві з’ясовується оприлюднений в засобах масової інформації факт причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського. Подія мала місце 26 грудня 2018 року в місті Києві біля станції метро «Шулявська». За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, працівники патрульної поліції із застосуванням сили намагались затримати 81-річного авіаконструктора", - йдеться у повідомленні.

За фактом слідчими територіального управління ДБР у місті Києві внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться необхідні першочергові слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Поліція розслідує побиття у Києві авіаконструктора заводу “Антонов”

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Києві біля метро "Шулявська" стався інцидент - 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського побили п'ятеро осіб, серед яких були двоє патрульних.

Речник поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що за фактом побиття Ковальського відкрито кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-