На Майдані Незалежності з нагоди дня народження Бандери зібрали віче

На Майдані Незалежності з нагоди дня народження Бандери зібрали віче

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності українські націоналістичні організації провели віче з нагоди 110-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Цим заходом націоналісти завершили урочисту смолоскипну ходу на честь Бандери, якою вони пройшли від парку Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зі сцени біля стели на Майдані виступили, зокрема, представники ВО "Свобода", Правого сектору, Конгресу українських націоналістів із закликом до змін в країні. Також зі сцени виступив кандидат у президенти від націоналістичних сил Руслан Кошулинський, який заявив, що “наше головне завдання у 2019 році – нарешті реалізувати мрію Степана Бандери: військовим, дипломатичним, економічним й ідеологічним шляхами розвалити московську імперію, розділити поневолені нею народи на самостійні національні держави, знищити олігархію всередині України й нарешті дати українцям можливість бути господарями на своїй землі”.

Після виступів учасники акції заспівали гімн України.

На Майдані Незалежності відбулося віче / Фото: Сірик Анатолій, Укрінформ

Читайте також: У центрі Києва проходить смолоскипна хода на честь дня народження Бандери

Як повідомлялося, 1 січня виповнилось 110 років від дня народження українського політичного діяча, теоретика та ідеолога українського національного руху ХХ століття, голови Проводу ОУН(б) Степана Бандери.

Бандера разом із Ярославом Стецьком був автором Акту відновлення Української держави 30 червня 1941 року. У липні 1941 року нацисти помістили Бандеру під домашній арешт, а згодом відправили до концтабору Заксенхаузен. Його звільнили у вересні 1944 року та запропонували участь у керівництві антирадянського збройного руху в тилу Червоної армії, однак Бандера відхилив пропозицію і на співпрацю з гітлерівцями не погодився.

Бандера загинув 15 жовтня 1959 року від рук агента КГБ Богдана Сташинського. Похований Бандера на кладовищі у Мюнхені.

Націоналістичні організації традиційно 1 січня проводять смолоскипну ходу до дня народження Бандери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-