Ірина Луценко: вибори в Інституті серця не мають перетворитися на перетягування канату

Ірина Луценко: вибори в Інституті серця не мають перетворитися на перетягування канату

Укрінформ
Реформи в галузі охорони здоров’я мають орієнтуватися на роботу таких медичних закладів, як Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України.

Про це заявила представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Гендиректору Тодурову вдалося створити унікальний колектив, де роблять унікальні операції. Будь-який українець може отримати тут медичну допомогу світового рівня. Ми за те, щоб такі медзаклади, як Інститут серця, працювали по всій України. Це приклад, як треба реформувати медицину. Медична реформа в Україні має робитися так, як робиться в провідних медзакладах. І тими людьми, які є справжніми медиками», - сказала Луценко.

За її словами, представники БПП прийшли підтримати медичний персонал закладу. «Ми прийшли, щоб тут перемагала медицина, а не політики чи будь-які підкилимні ігри. Прийшли подивитися, щоб вибори керівництва цього закладу не перетворилися на політичні інсинуації та перетягування канату. Ми спокійно спостерігаємо, тримаємо кулаки», - сказала Луценко.

До Інституту серця також прибули мер Києва Віталій Кличко, заступник голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Олег Мусій, президент кліники «Борис», радник столичного мера з питань медицини Михайло Радунський, журналіст Дмитро Гордон з дружиною.

Читайте також: В Інституті серця почалися вибори гендиректора

Як повідомлялося, у вівторок, 18 грудня, в Інституті серця МОЗ розпочалися вибори генерального директора. На цю посаду претендують 4 осіб: Віталій Демянчук, Володимир Попов, Олександр Довгань та Борис Тодуров. Гендиректора обиратимуть таємним голосуванням 22 наукових співробітників Інституту серця. Прізвище переможця виборів оголосять близько 15-ї години.

У приміщенні також перебувають представники Національної поліції для запобігання ймовірних інцидентів.

Досі Інститут серця очолював Борис Тодуров, контракт з яким закінчився в листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-