Киян просять бути обережними - сильний сніг та ожеледиця

Киян просять бути обережними - сильний сніг та ожеледиця

Укрінформ
За прогнозом Українського гідрометцентру, у Києві 14 грудня хмарно, невеликий сніг. На дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура протягом доби 0-2° морозу", - йдеться у повідомленні.

Із метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці. Зокрема, дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ потрібно знижувати швидкість до мінімуму; не варто забувати увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним падінням снігу та ожеледицею на дорогах не можна використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Читайте також: Негода в Україні: синоптики сказали, чого чекати у найближчі дні

Водночас пішоходам радять ходити не поспішаючи - ноги повинні бути злегка розслаблені і трохи зігнуті у колінах; не варто тримати руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів і струсів мозку. Щоб краще утримати рівновагу, потрібно розмахувати руками в такт ходьби.

"Якщо падіння не уникнути – напружте м’язи, згрупуйтесь, а доторкнувшись до землі спробуйте перекотитись, – удар, спрямований на вас, зменшить силу", - додають у КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-