Кличко планує збудувати перший

Кличко планує збудувати перший "швидкісний коридор" на Троєщину

Укрінформ
Столична влада співпрацює зі Світовим банком щодо розробки коридору швидкісного сполучення на Троєщину протяжністю 20 кілометрів.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час зустрічі з представниками Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації, повідомляє прес-служба КМДА

«Сьогодні ми співпрацюємо щодо розробки системи швидкісного вуличного транспорту для здійснення масових перевезень. Перший такий коридор ми плануємо запустити на Лівий берег - Троєщину», - сказав Кличко.

Він подякував директору Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен за підтримку, яку місто останні роки отримує від банку, та ефективну співпрацю.

Водночас Сату Кахконен запевнила, що Світовий банк готовий надалі підтримувати Київ.

«Ми готові надати технічну підтримку - техніко-економічне обґрунтування, щоб розробити детальний план цього коридору», - заявила Кахконен.

Як зазначається, на розробку ТЕО за підтримки Світового банку буде спрямовано близько 1 млн доларів грантових коштів. Також Світовий банк розглядає можливість виділення кредиту на реалізацію цього проекту.

У КМДА інформують, що протяжність коридору на Троєщину становитиме 20 км.

Планується, що основним донором інвестицій буде Міжнародна фінансова корпорація.

Читайте також: За два роки у Києві утеплили 225 шкіл та дитсадків

За словами голови регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, Білорусі та Молдові Джейсона Пелмара, Міжнародна фінансова корпорація може також надавати кредити безпосередньо Києву.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-