За два роки у Києві утеплили 225 шкіл та дитсадків

За два роки у Києві утеплили 225 шкіл та дитсадків

Укрінформ
Київ за два роки виконав енергоефективні заходи у 225 школах та дитячих садках, що дало змогу скоротити енергоспоживання на 50%.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час виступу на конференції «Муніципалітети за стале зростання», організованій проектами ЄС «Угода мерів – Схід», «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та «Мери за економічне зростання» у рамках ініціативи EU4Energy, повідомляє прес-служба КМДА

“За два роки у Києві термомодернізували 25 шкіл та дитячих садків, ще у майже 200 закладах проведені окремі енергозберігаючі заходи. Ми маємо значний результат – середня економія споживання ресурсів – 50%. Із огляду на постійне зростання ціни на теплову енергію, це дуже важливо і зменшує термін окупності цих проектів”, - сказав він.

Пантелеєв зазначив, що у напрямі розвитку інфраструктури столиці створена цільова програма підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва. У травні цього року в столиці затвердили ще один базовий документ – План дій сталого енергетичного розвитку міста Києва на 2017–2020 роки (Sustainable Energy Action Plan – SEAP), додав він.

«Ці документи дали нам змогу долучитись до найбільш прогресивних практик та технологій. Зазначу, що Київ розпочав рухатися у напрямі енергозбереження ще два роки тому. У рамках SEAP це три ключові напрями: енергоефективність у бюджетній сфері, у системі вуличного освітлення та розвиток громадського транспорту”, - підкреслив він.

При цьому Пантелеєв відзначив, що за два роки у Києві також замінено 11% елементів освітлення вуличної мережі на енергозберігаюче. “Це 15 тисяч світлоточок, що замінені на LED-освітлення, яке є більш економним», – уточнив він.

Заступник голови КМДА наголосив, що Київ – перше місто в Україні, яке на практиці реалізувало ЕСКО-механізм у житловому секторі.

Читайте також: Надходження до бюджету Києва перевищують планові показники – КМДА

«Вперше в Україні був укладений ЕСКО-договір (угода з енергосервісною компанією (ЕСКО), яка дозволяє споживачу значно скоротити витрати на енергоресурси та модернізувати енергообладнання без інвестицій зі свого боку) у житловому секторі: у багатоквартирному будинку здійснюється термомодернізація за цими умовами», – сказав Пантелеєв.

На його думку, приєднання до ініціативи Угода мерів дає колосальні можливості долучитися до фінансових інструментів, які вже використовують країни Європейського Союзу у проектах енергозбереження.

Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-