Поліція порушила справу через напад на іноземного фотографа у Києві

Поліція порушила справу через напад на іноземного фотографа у Києві

Укрінформ
Напад на іноземного фотографа під час акції в центрі Києва слідчі кваліфікували як хуліганство.

Про це повідомляє відділ комунікації столичної поліції.

“Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За вчинення такого правопорушення передбачено до чотирьох років позбавлення волі”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в поліції, подія сталася у неділю, 18 листопада, поблизу Володимирського собору: о 12:45 на лінію 102 надійшло повідомлення про побиття іноземця.

Зі слів постраждалого, зловмисників було двоє.

Читайте також: На марші трансгендерів у Києві постраждали журналісти

Під час спілкування із правоохоронцями іноземець розповів, що проводив фотозйомку, коли у нього виник словесний конфлікт із двома чоловіками. У результаті один із них вдарив потерпілого в обличчя, а інший - застосував газовий балончик. Після цього нападники втекли. Їх фото зі спини іноземець передав правоохоронцям, поінформували в поліції.

Тривають пошуки правопорушників.

Як повідомлялося, у Києві 18 листопада близько 100 людей прийшли на акцію до Міжнародного дня пам'яті загиблих від насильства трансгендерних людей. Водночас противники акції завадили її проведенню.

Одним із постраждалих на акції виявився канадський журналіст Майкл Колборн, який висвітлював цю подію.

Крім того, постраждали дві учасниці акції, яким невідомі розпилили в обличчя перцевий газ, а також журналіст телеканалу Newsone, якому один із противників маршу плюнув в обличчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-