Кличко вимагає зупинити будівництво готелю на Андріївському узвозі

Кличко вимагає зупинити будівництво готелю на Андріївському узвозі

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко звернувся до забудовника з вимогою зупинити всі роботи зі зведення скандального готелю на Андріївському узвозі до повного узгодження змін проекту із Містобудівною радою та громадськістю.

Про це він заявив на зустрічі з громадськістю, профільними службами КМДА і представником забудовника, повідомляє прес-служба міської влади.

"Андріївський узвіз - це візитівка міста. Якщо забудовник хоче там будувати, він має розуміти, що не вдасться спорудити все, що йому заманеться. Тому я вимагаю зупинити будівництво. Без висновків фахівців, що цей проект відповідає всім необхідним нормам та естетичному вигляду старовинного Подолу, без компромісу з громадськістю - будівництва там не буде", - заявив мер столиці.

Він також звернувся до представника забудовника зробити макет будівлі за скоригованим проектом. І підготувати до Містобудівної ради всі документи, які б засвідчували законність будівництва. Якщо цього не буде зроблено, то на сесію Київради буде винесене питання про розірвання договору оренди земельної ділянки.

«Попередня влада надала велику кількість дозволів на будівництво у центрі міста. І деякі забудовники, користуючись цим, зводять «монстрів», які псують вигляд нашого міста. Тому цей проект має розглянути Містобудівна рада. На неї ми запросимо фахівців, представників громадськості, усе відбуватиметься у відкритому режимі. Тільки після цього ми ухвалимо рішення щодо перспектив цієї будівлі», - наголосив Кличко.

Читайте також: Київ отримав представництво Smart City у США - КМДА

Як повідомлялося, столична влада неодноразово зверталася до представників забудовника з вимогою зупинити роботи з будівництва готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14-16 до розгляду проекту на Містобудівній раді. Земельна ділянка за адресою: Андріївський узвіз, 14-16 входить до охоронної зони об'єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Історія забудови цієї ділянки розпочалась ще в 2005 році, проектом було передбачено будівництво готельного комплексу із закладами громадського харчування  та паркінгом висотністю 4 та 7 поверхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-