Відваджувати від незаконної реклами у Києві буде

Відваджувати від незаконної реклами у Києві буде "автододзвін"

Укрінформ
У Києві впровадять систему «автододзвін» задля боротьби з розклеювачами незаконних оголошень.

За відповідне рішення «Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва» проголосували 66 депутатів, повідомляє прес-служба КМДА.

Зазначається, що документом визначено, що розміщення оголошень, наліпок, написів, тощо здійснюється лише у спеціально призначених місцях, а реклама, розміщена на інших елементах благоустрою, має бути прибрана власником чи балансоутримувачем протягом тижня. У разі самовільного розміщення рекламних оголошень на номер абонента, зазначений в оголошені, буде здійснюватися автододзвін із інформуванням про порушення правил благоустрою.

«Я вдячний колегам за підтримку цього рішення. Минулого року ми прийняли Правила розміщення зовнішньої реклами, проте, реформа стосується не тільки наземної чи фасадної реклами та вивісок. Усі оголошення, якими завішаний кожен стовп та стіни будинків – це теж обличчя нашого із вами міста. Тож відтепер всі, хто незаконно розміщує рекламні оголошення, отримуватимуть набридливі телефонні дзвінки кожні кілька хвилин до усунення порушення та сплати штрафу, у разі складання протоколу про адмінпорушення», – прокоментував рішення заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Читайте також: Кияни отримали 28,5 тисячі відповідей на свої запити до КМДА

У свою чергу, доповідач із питання, депутат Андрій Андрєєв доповів, що документом також визначено механізм демонтажу так званих брендмобілів – їх демонтуватимуть у присутності представників Національної поліції.

Крім того, визначено термін зберігання демонтованих рекламних засобів. Сьогодні на складі КП «Київреклама» 14 500 рекламних конструкцій, які зберігаються тут 7 років. Завдяки прийняттю рішення КП «Київреклама» зможе утилізовувати чи реалізовувати конструкції, які пролежали на складі 12 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-