Особи “45+” можуть отримати ваучер на навчання у столичній службі зайнятості

Особи “45+” можуть отримати ваучер на навчання у столичній службі зайнятості

Укрінформ
З початку 2018 року службою зайнятості працевлаштовано 3392 особи віком від 45 років.

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

«З початку поточного року на обліку в столичній службі зайнятості перебувало більше 8 тисяч осіб, які відносяться до категорії «45+», що становить третину від усіх безробітних, які перебували на обліку, 58% даної вікової категорії - це жінки», - зауважили у службі зайнятості.

Зокрема, майже 90% осіб вікової категорії «45+» мають вищу освіту. За останнім місцем роботи понад 6 тисяч осіб - це службовці (82%).

У КМЦЗ зазначили, що серед безробітних віком старше 45 років, які перебували на обліку в районних філіях міської служби зайнятості, 5,2 тисячі осіб (майже 64%) мають квоту «Особи передпенсійного віку та особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилось 10 і менше років».

«З їх числа працевлаштовано за допомогою столичної служби зайнятості майже дві тисячі громадян», - підкреслили у службі.

Водночас, службою зайнятості надається широкий спектр соціальних послуг усім категоріям громадян, які шукають роботу та бажають працювати. Зокрема, особи віком понад 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право на одноразове отримання ваучера на навчання. Цей документ дає людині право на перепідготовку, спеціалізацію та підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи в роботодавця.

«У 2019 році буде продовжуватись програма щодо підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці шляхом видачі ваучерів для деяких категорій громадян. Серед них люди вікової категорії 45+, які мають 15 років страхового стажу. Програма діє в межах коштів, виділених на її підтримку Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття», - зазначили у центрі зайнятості.

Читайте також: Понад 8 тисяч киянок знайшли роботу завдяки службі зайнятості

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності. Зокрема, навчання проводиться на професії «кухар», «кондитер», «столяр будівельний» та спеціальності «медсестринство», «комп'ютерні технології» тощо.

Для отримання ваучера людині необхідно звернутись до будь-якої районної філії Київського міського центру зайнятості.

Фото: uarp.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-