Усі пологові будинки столиці оснащені необхідним обладнанням – Кличко

Усі пологові будинки столиці оснащені необхідним обладнанням – Кличко

Фото
Укрінформ
Уперше за кілька десятиліть усі пологові будинки Києва забезпечені сучасним обладнанням.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час перевірки ремонтних робіт у Київському пологовому будинку № 2, повідомляє прес-служба міської влади.

«У Києві, першому серед українських міст, запроваджено систему раннього скринінгу новонароджених дітей на виявлення вад слуху. Завдяки закупленій та встановлений у Перинатальному центрі ретинальній камері стало можливим раннє виявлення патологій зору у новонароджених. Діагностика та операційні втручання відбуваються у Перинатальному центрі у перші ж дні життя дитини. Ми закупили сучасні апарати УЗД, придбали сучасне обладнання для надання допомоги недоношеним дітям. Уперше за багато років усі пологові будинки Києва забезпечені сучасним обладнанням», - сказав мер.

Усі пологові будинки столиці оснащені необхідним обладнанням – Кличко / Фото: КМДА

За його словами, тільки упродовж останніх двох років на утримання дитячих лікарень та пологових будинків столиця виділила більш як півтора мільярда гривень. Із них цього року – майже 800 мільйонів. Крім того, у рамках міської цільової програми «Здоров’я киян» на охорону материнства та дитинства у 2017-2018 році було придбано медикаментів на 110 мільйонів. Понад 400 мільйонів витрачено на закупівлю сучасного обладнання.

Він також зазначив, що протягом 2017-2018 років понад 330 мільйонів гривень спрямували на ремонти та реконструкцію дитячих медзакладів та пологових будинків.

Читайте також: У Дарницькому районі відкриють садок з інклюзивними групами

Зокрема, у Київському пологовому будинку № 2 було встановлено резервні джерела живлення, які в екстрених випадках можуть довго підтримувати діяльність установи. Капітально відремонтували бактеріологічну лабораторію, дах приміщення. Медзаклад розрахований на 190 ліжок. За рік тут приймають понад 5 тисяч пологів. А лікування у стаціонарі отримують майже 10 тисяч жінок.

Як заявив Кличко, у планах на наступний рік – здійснити роботи з термосанації приміщення. Це коштуватиме місту 25 мільйонів гривень.

«Це необхідно зробити, щоб у подальшому економити на постачанні тепла. Щоб забезпечити комфорт пацієнтів. Пологовий будинок № 2 обслуговує жителів Подільського, Оболонського, Деснянського та Голосіївського районів. Але, за необхідності, приймає жінок і з інших районів. Тут діє єдине у столиці відділення медицини плода. Працюють висококваліфіковані професіонали, які за допомогою сучасного обладнання, можуть надавати невідкладну допомогу ще ненародженим діткам та немовлятам. Тому моє доручення до профільних заступників та начальників департаментів – тримати питання здійснення термосанації на контролі», – підкреслив Кличко.

Мер зазначив, що для столичної влади реформування охорони здоров’я є одним із пріоритетів. У 2018 році видатки на медицину в бюджеті столиці суттєво збільшили – до 9,1 млрд грн. Значна частина коштів передбачена на капітальні ремонти та оснащення лікарень, закупівлю сучасного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-