У ліцеї Богуна відкрили меморіальну дошку випускнику, який загинув на Донбасі

У ліцеї Богуна відкрили меморіальну дошку випускнику, який загинув на Донбасі

Фото
Укрінформ
У Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відкрили меморіальну дошку на честь колишнього ліцеїста п'ятої роти Дмитра Арнаута, який загинув у серпні 2014 року під час виконання службового обов'язку на сході України.

Про це інформує кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми увічнюємо пам'ять нашого випускника Дмитра Арнаута. Він віддав найдорожче, що в нього було - своє життя за нашу з вами свободу і незалежність. Наші демократичні цінності не до душі агресору, і ця гібридна війна забирає найкраще, що в нас є, - воїнів-захисників. Вже більше 10 тисяч наших хлопців і дівчат загинули за нашу свободу. На жаль, ця війна не оминула і наш славетний заклад. Вже дев'ять наших випускників віддали своє життя", - зазначив начальник Київського військового ліцею ім. Івана Богуна Ігор Гордійчук, відкриваючи захід.

У ліцеї Богуна відкрили меморіальну дошку Дмитру Арнауту, який загинув на Донбасі / Фото Анатолія Сірика

Як було поінформовано під час церемонії, Дмитро Арнаут народився 18 січня 1976 року, закінчив луганську школу та вступив до Київського військового ліцею імені Івана Богуна. З 1998 року він служив в Луганську прикордонному загоні, а у 2001 році закінчив Східноукраїнський національний університет імені В.Даля.

За словами дружини загиблого Ольги, Дмитро народився в сім'ї військового і вирішив продовжити шлях батька та стати військовим.

"На жаль, шлях був недовгим, війна забрала його. Але він не вагаючись покинув домівку та пішов захищати Батьківщину", - сказала дружина.

Арнаут потрапив у полон бойовиків за наводкою в Луганську. Перебував у полоні три тижні в будівлі СБУ. Після втечі повернувся в свій загін на кордон. Загинув 25 серпня 2014 року в бою з диверсійно-розвідувальною групою, яка перетнула кордон Росії на ділянці "Красна Талівка" Луганської області.

8 вересня 2014 року за особисту мужність і героїзм, вірність військовій присязі Дмитра Арнаута посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Читайте також: Бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ під Кримським і Павлополем — штаб

Відсьогодні в ліцеї започаткували традицію висаджувати дерева за кожного загиблого. Своєрідна алея пам'яті буде нагадували молодим ліцеїстам про загиблих побратимів, які віддали життя за Україну.

На сьогодні в ліцеї відкрито дев'ять пам'ятних дошок з іменами колишніх ліцеїстів та датами загибелі на сході України: Руслан Григор (29.10.2014), Андрій Галущенко (02.09.2015), Олександр Шаповал (05.08.2015), Юрій Білобров (14.07.2014), Орест Квач (27.07.2014), Андрій Кизило ( 29.01.2017), Ігор Дробот (25.05.2017), Андрій Безручак (25.08.2014), Дмитро Арнаут (25.08.2014).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-