Поліція затримала групу серійних викрадачів авто у Києві та області

Поліція затримала групу серійних викрадачів авто у Києві та області

Фото, відео
Укрінформ
Оперативники київської поліції затримали групу серійних викрадачів автомобілів.

Встановлена причетність зловмисників до 9 фактів незаконних заволодінь транспортними засобами на території Києва та області. Наразі учасникам угруповання повідомлено про підозру у скоєнні цих злочинів, заявив перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Прудченко.

"Працівники Департаменту карного розшуку спільно з поліцейськими Київщини під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області викрили та задокументували злочинну діяльність групи автовикрадачів. Відтак поліцейські затримали чотирьох мешканців Києва та Київської області - віком від 30 до 40 років. Троє з учасників – раніше судимі за аналогічні злочини", - йдеться у повідомленні.

За словами Прудченка, затримані здійснювали угони за допомогою електронної системи засобів для злому та блокування систем захисту автомобілів. Викрадені транспортні засоби зазвичай перепродавали, попередньо змінивши номери агрегатів.

"Враховуючи складність документування даного виду злочину, було прийнято рішення про затримання членів групи безпосередньо під час скоєння злочину", – повідомив він.

Так, зловмисники намагались викрасти автомобіль Toyota з парковки біля одного з торговельних центрів у Київській області. У цей момент було затримано трьох учасників групи.

Четвертого підозрюваного, який займався перепродажем та розукомплектуванням викрадених автомобілів, поліцейські затримали під час обшуків.

Читайте також: У столиці поліція затримала іноземців, які займалися квартирними крадіжками

Правоохоронці провели 11 одночасних обшуків. У результаті було виявлено та вилучено два викрадені автомобілі, речі потерпілих, номерні деталі транспортних засобів, державні номерні знаки та знаряддя скоєння злочинів.

Наразі чотирьом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Двоє учасників злочинної групи взяті під варту, інші двоє перебувають під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-