У Києві квартирні злодії протаранили 10 авто і збили двох копів

У Києві квартирні злодії протаранили 10 авто і збили двох копів

Фото, відео
Укрінформ
У Києві при спробі втечі від поліцейських група підозрюваних у пограбуваннях протаранила десять автомобілів і скоїла наїзд на двох правоохоронців.

Про це повідомляє відділ комунікації столичної поліції.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, 13 жовтня у чергову частину Дніпровського управління поліції надійшла інформація про те, що невідомі пограбували квартиру, коли господарі були вдома. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Вже вночі 28 жовтня оперативники разом із працівниками слідчого управління та патрульної поліції затримали чотирьох іноземців після спроби пограбувати чергове помешкання у Деснянському районі Києва.

Читайте також: У Києві обікрали квартиру заступника міністра Нефьодова

«Підозрювані намагалися виїхати з двору будинку, коли для їх затримання оперативники заблокували транспортний засіб. У відповідь на вимогу поліцейських вийти з автомобіля, зловмисники заблокувалися в салоні машини і намагалися втекти, протаранюючи при цьому припаркові автомобілі, у тому числі і службове авто поліцейських. Загалом вони пошкодили десять машин. Окрім того, рухаючись заднім ходом, вони здійснили наїзд на двох працівників поліції, які отримали садна та забої. Попри всі намагання втекти з місця події, їх затримали», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

За його словами, усі затримані – громадяни іншої держави. Двоє із них перебувають під слідством за скоєння аналогічних злочинів у Солом’янському районі Києва, ще один - неодноразово судимий за скоєння квартирних крадіжок.

У Києві затримали групу квартирних злодіїв / Фото: kyiv.npu.gov.ua

Під час слідчих дій, зокрема проведення обшуків за місцем проживання фігурантів, у них вилучили кілька одиниць зброї, походження і вид якої буде встановлено після експертизи. Окрім того, у помешканнях вилучені відмички і ключі, які могли використовуватися під час вчинення злочинів.

«Серед вилученого – ювелірні вироби, столові прибори, годинники, телефони. Імовірно, ці речі були викрадені із квартир киян... На цей час доведена їх причетність до скоєння трьох квартирних крадіжок у Києві, Київській та Житомирській областях і одного квартирного пограбування у столиці», - зазначив Крищенко.

За фактом останнього правопорушення слідчі розпочали два кримінальні провадження: за фактом крадіжки (ст. 185 Кримінального кодексу України) та за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ). Зловмисникам загрожує до 15-ти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-