У Києві почала діяти заборона на “нічний” алкоголь

У Києві почала діяти заборона на “нічний” алкоголь

Укрінформ
Рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00 ранку набуло чинності.

Відповідний документ 24 жовтня опублікували в газеті Київської міської ради "Хрещатик".

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Київська міська рада повторно підтримала проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00 у МАФах і магазинах.

Документ передбачає заборону продажу з 23:00 до 10:00 вина, пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Читайте також: У Держстаті підрахували, на скільки у вересні здорожчали харчі, цигарки і одяг

За словами депутата Київради Владислава Михайленка, при порушенні продажу алкоголю міські інспектори складатимуть на місці протокол. Потім документ відправлятимуть у відповідні служби ліцензування, після опрацювання протоколу ухвалюється рішення - відкликання ліцензії на продаж спиртного або штраф.

Це вже не перша спроба київської влади запровадити обмеження на продаж алкоголю в нічний час. Так, 22 вересня 2016 року Київська міська рада ухвалила рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв і пива у стаціонарних об'єктах торгівлі Києва з 23:00 до 10:00 ранку (крім ресторанів).

У грудні 2016 року Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) визнало рішення Київради про заборону реалізації алкоголю в нічний час незаконним і зобов'язало скасувати його протягом місяця.

У квітні 2017-го Господарський суд Києва зобов'язав міську раду скасувати рішення про заборону реалізації на території міста алкогольних і слабоалкогольних напоїв суб'єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю, в нічний час.

Пізніше Вищий господарський суд призупинив виконання рішення Госпсуду Києва, яке передбачає скасування рішення КМДА про заборону нічного продажу алкоголю.

У липні АМКУ заявляв, що Вищий господарський суд України підтвердив необхідність скасування Київрадою заборони на нічний продаж алкоголю.

При цьому раніше начальник управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради Володимир Слончак заявляв, що суд підтвердив законність рішення Київради про заборону продажу алкоголю вночі.

Крім того, в березні 2016-го Київська міська рада заборонила продавати алкогольні напої у МАФах. Це рішення спровокувало низку протестних акцій з боку їхніх власників.

У вересні 2017 року Київрада повторно заборонила продаж алкоголю у МАФах Києва.

У листопаді 2017 року АМКУ визнав незаконною заборону продажу алкоголю в МАФах Києва, повідомляє "НВ Бізнес".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-