Відсутність гарячої води

Відсутність гарячої води "вилилася" киянам у сотні гривень "боргу"

Укрінформ
ПАТ "Київгаз" у платіжках населенню за вересень донарахував за весь період відсутності гарячої води у столиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в платіжках Київгаз пояснює, що корегування проводиться "на підставі акту теплопостачальної компанії, в якому фіксується строк відсутності гарячої води. Нараховується відповідно до постанови КМУ від 23 березня 2016 року, №203, якою передбачено норму споживання газу 5,4 м.куб на період відсутності гарячого водопостачання на одну особу (якщо не встановлено індивідуальний газовий лічильник). А за наявності гарячої води норма споживання на одну особу становить 3,3 м.куб."

Окрім того, у Київгаз наголошують, що "наявність електричних бойлерів за чинним законодавством не може бути підставою для зняття коригування".

Зокрема, у платіжках у графі "коригування" проставлені суми у сотні гривень.

Укрінформ звернувся за коментарем у ПАТ "Київгаз".

Як повідомлялося, у Києві з квітня цього року відсутнє гаряче водопостачання. Це було зумовлено тим, що Нафтогаз припинив постачання газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань КП "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Згодом НАК "Нафтогаз України" та КП "Київтеплоенерго" підписали договір на постачання газу, НАК надав комунальному підприємству номінації газу на другу декаду жовтня.

Читайте також: Комунальники запевняють, що 75% киян вже з гарячою водою

Згідно з мировою угодою, Київтеплоенерго стає правонаступником за всіма договорами Київенерго з Нафтогазом та, відповідно, за борговими зобов'язаннями на суму близько 2,4 млрд грн. Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, щодо яких ще не завершилися судові процеси, не є предметом регулювання мирової угоди та будуть вирішуватись окремо у судовому порядку.

Зокрема, мер Києва Віталій Кличко зазначив, що столична влада розпочала постачання гарячої води у понад 3 тисячі будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-