У Києві триває тренінг з питань вироблення комунікаційної стратегії громад

У Києві триває тренінг з питань вироблення комунікаційної стратегії громад

Децентралізація
Укрінформ
Київський ЦРМС допоможе громадам Київщини створити комунікаційну стратегію громад.

У Київському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і Мінрегіону, триває тренінг з питань вироблення комунікаційної стратегії громад, участь у якому беруть представники виконавчих органів місцевого самоврядування, об'єднаних тергромад, громадські організації, ЗМІ Київської області. 

За результатами тренінгу буде оголошено конкурс зі створення комунікаційної стратегії об'єднаної тергромади, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Питання комунікації між  громадою і владою, владою і засобами масової інформації, з інвесторами, підприємцями, а також зі звичайними громадянами - це дуже важливий аспект життя об'єднаної громади.  Ми говоримо про канали комунікації громади як зовнішні, так і внутрішні, інструменти комунікації, яким чином доносити інформацію до різних цільових груп. Зараз із представниками громад Київщини ми формуємо умови конкурсу, протягом місяця громади Київської області можуть подавати заявки на написання комунікаційної стратегії. Громада, яка виграє конкурс, отримає консультаційну підтримку і наш супровід у створенні комунікаційної стратегії», - зазначив радник з питань комунікацій Київського ЦРМС Анатолій Шалаєв.

Він наголосив, що стратегія комунікації  має бути передбачена  об'єднаними тергромадами ще на етапі  створення загальної стратегії свого розвитку. Це дасть змогу як  інформувати та залучати населення до вирішення важливих проблем громади, так і грамотно доносити до інвесторів, підприємців цілі та напрямки розвитку громади, відповідно залучати кошти до різних проектів.  

«Комунікаційна стратегія - це комплексна програма взаємодії між різними стейкхолдерами, аудиторіями, починаючи від пенсіонерів, молоді, засобами масової інформації, громадськими організаціями і завершуючи інвесторами. На жаль, через брак комунікації  всередині громади і прогалини в зовнішній  комунікації часто в громаді виникають конфлікти, громаді не вдається  показати свої успіхи  назовні, залучити відповідно інвесторів, додаткове фінансування, в тому числі і грантові кошти», - пояснив Шалаєв. 

Він наголосив, що до створення комунікаційної стратегії переможця конкурсу будуть долучатися як фахівці Київського Центру розвитку місцевого самоврядування, так і відомі медіа-експерти. Після створення комунікаційної стратегії ОТГ експерти Київського Центру розвитку місцевого самоврядування допоможуть залучити фінансування для ії реалізації.

Читайте також: У Харкові на форумі обговорили питання розвитку громад

Умови конкурсу будуть оголошені додатково, заявки на участь від громад прийматимуться упродовж місяця, створення комунікаційної стратегії триватиме протягом 2-3 місяців. 

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні реформи децентралізації в Україні.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-