Гарячій воді бути: суд затвердив мирову між Нафтогазом і Київтеплоенерго

Гарячій воді бути: суд затвердив мирову між Нафтогазом і Київтеплоенерго

Укрінформ
Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між НАК «Нафтогаз» та КП «Київтеплоенерго».

Про це повідомляє Нафтогаз у Twitter.

"Суд затвердив мирову, яку вчора Нафтогаз підписав з Київтеплоенерго та Київенерго", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у вівторок 9 жовтня Київська міська державна адміністрація та НАК "Нафтогаз України" підписали мирову угоду щодо передачі боргів ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго". У середу, 10 жовтня, Господарський суд Києва мав затвердити мирову угоду.

Як відомо, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Читайте також: Кличко запевняє, що гаряча вода у киян буде вже наступного тижня

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань КП "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-