У поліції озвучили основну версію розбійного нападу на Печерську

У поліції озвучили основну версію розбійного нападу на Печерську

Укрінформ
Слідство вважає, що домінуючою версією нічних подій у Печерському районі є вчинення нападу на будинок киян із метою пограбування. 

Про це сказав керівник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«На цей час ми можемо точно говорити про те, що загиблий був причетний до скоєння розбійного нападу на приватний будинок. Про це свідчать і вилучені речові докази. Поки ми не встановили анкетні дані цієї особи, але ми над цим працюємо. Також проводяться заходи щодо розшуку щонайменше ще одного спільника, який безпосередньо відкрив вогонь по поліцейських», - повідомив Крищенко.

Окрім того, керівник столичних поліцейських зазначив, що слідство вважає, що домінуючою версією нічних подій є вчинення нападу на будинок киян із метою пограбування: «Нападники заволоділи грошима та ювелірними виробами господарів. Частину речових доказів знайдено при прочісуванні території на шляхах відходу зловмисників».

За результатом подій слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушень зловмисникам загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Вчора близько 22-ї години невідомі напали на господарів приватного будинку, забрали у них цінні речі. При цьому вони поранили власника помешкання та при спробі затримання кинули в правоохоронців гранату і відкрили вогонь: у результаті патрульний отримав вогнепальні поранення. Згодом поліцейські при прочісуванні можливих шляхів відходу виявили тіло чоловіка із вогнепальними пораненнями.

На момент нападу у будинку перебував господар, малолітня дитина та дружина, котра перебуває у декретній відпустці. Чоловіка із  вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню, жінка із дитиною фізично не постраждали.

Читайте також: Стали відомі подробиці стрілянини у Києві, у якій поранили поліцейського

Як повідомляв Укрінформ, напад було скоєно на будинок у Печерському районі, де проживає суддя Деснянського районного суду Києва Наталія Буша із чоловіком-адвокатом і дитиною.

Водночас у коментарі Укрінформу речник поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що під час нападу постраждав адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-