На бульварі Шевченка облаштовують смугу для громадського транспорту

На бульварі Шевченка облаштовують смугу для громадського транспорту

Укрінформ
У Києві спеціалісти комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» монтують дорожні знаки для позначення виділених смуг громадського транспорту на бульварі Тараса Шевченка. 

Про це з посиланням на заступника голови Київської міської державної адміністрації Дмитра Давтяня повідомляє прес-служба КМДА.

«У більшості розвинених країн громадський транспорт має власну смугу, користуватися якою не можуть звичайні автомобілісти. Це не лише зручно, але і безпечно, тож ми створюємо таку організацію руху й у столиці», - підкреслив він. 

Він також зазначив, що на крайніх правих смугах руху буде нанесено відповідну дорожню розмітку.

Директор КП «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній додав, що громадський транспорт є пріоритетним під час організації дорожнього руху.

Читайте також: Ремонт доріг у столиці: чиновники показали, де "латають"

«Поширення виділених смуг має підвищити як швидкість руху тролейбусів та автобусів, так і привабливість громадського транспорту як альтернативи використання приватних автомобілів», – сказав він.

Зазначається, що успішній роботі нової виділеної смуги громадського транспорту мають посприяти і нові законодавчі норми щодо відповідальності водіїв за порушення правил паркування, що є особливо актуальним в умовах центральної частини міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-