Кличко відкрив оновлений Сирецький парк

 Кличко відкрив оновлений Сирецький парк

Укрінформ
У Шевченківському районі столиці відкрили оновлений Сирецький парк, у якому встановили сучасні альтанки, LED-освітлення, відеоспостереження, облаштували новий газон та систему поливу.

Про це повідомляє прес-служба міської влади

«Сьогодні ми відкриваємо оновлений Сирецький парк. Місцеві жителі знають, що ця зона відпочинку була в занедбаному стані. Тепер вона виглядає гарно, сучасно і люди задоволені. Цього року ми запланували оновити в столиці 10 парків та скверів», - сказав мер Києва Віталій Кличко.

Невдовзі, зауважив він, жителі мікрорайону «Троєщина» також матимуть свою сучасну зелену зону відпочинку вздовж проспекту Шухевича.

Як зазначається, площа Сирецького парку - 22 гектари. Капітальний ремонт поки зробили на 4,5 гектарах. У парку вимостили доріжки плиткою-ФЕМ, встановили 4 альтанки, сучасне LED-освітлення, нові лави, урни для сміття, облаштували новий газон та систему поливу. Працює тут пункт охорони та розпочали роботи з монтажу системи відеоспостереження. Буде в парку згодом і доступ до інтернету.

Для швидкого та комфортного орієнтування у парку також встановили навігаційні покажчики та інформаційні тумби.

Для дітей у Сирецькому парку облаштували два ігрових майданчики із сучасним покриттям, пісочницю. Один з майданчиків - зручний для діток з інвалідністю.

Для активного відпочинку дорослих у парку є антивандальний спортивний майданчик з тренажерами і мультифункціональний майданчик для гри у волейбол та баскетбол, є тенісні столи, окремі шахові зони. В оновленій зоні відпочинку з'явився і будиночок садівника, і додаткова громадська вбиральня, яка враховує потреби мам з дітьми та людей з інвалідністю. Планують відновити танцювальний майданчик та облаштувати галявину для медитацій.

Вздовж парку по вулиці Парково-Сирецька облаштовано тротуар, а також кармани для паркування авто, встановлене сучасне LED-освітлення.

Вартість капітального ремонту парку - 31 млн грн.

Всього, відзначив Кличко, цього року на оновлення парків та скверів столична влада виділила рекордну суму - понад 200 млн грн.

Також мер Києва вручив сертифікат на набір паркових шахів дитячому шаховому клубу “Товариш”. В клубі сьогодні займається 270 учнів. Серед вихованців клубу - одна чемпіонка Європи та 2 чемпіони України.

Читайте також: Наступного літа кияни отримають оновлений Хрещатик - Кличко

Як відомо, цьогоріч в столиці після капремонту до Дня міста відкрили першу чергу оновленого парку «Володимирська гірка», потім - парк «Відрадний» в Солом'янському районі, першу чергу парку «Перемога» в Дніпровському районі, сквер на Подолі біля кінотеатру «Жовтень» та другу чергу парку «Наталка», першу чергу парку «Муромець» та скульптуру Іллі Муромця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-