Смертельна ДТП на Дорогожичах: слідчі закінчили розслідування

Смертельна ДТП на Дорогожичах: слідчі закінчили розслідування

Укрінформ
Слідчі закінчили розслідування смертельної аварії біля станції метро Дорогожичі у Києві, яка сталася у липні цього року.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Так, матеріали кримінального впровадження з обвинувальним висновком направлені до суду. Розслідуючи кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ, правоохоронці провели необхідні експертизи, серед яких - судово-медичні, автотехнічна, трасологічна, опитали свідків і потерпілих, вивчили вилучені записи із камер відеонагляду.

Слідством встановлено, що 24 липня автомобіль Nissan рухався вулицею Щусєва у напрямку вулиці Мельникова і наближався до перехрестя, яке регулюється автоматичним світлофором. У цей час вулицею Олени Теліги зі сторони вулиці Ольжича їхав Renault Kangoo.

"32-річний мешканець Київщини - водій Nissan - проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, не зупинився на забороняючий червоний сигнал світлофору та виїхав на перехрестя. У результаті він здійснив зіткнення з автомобілем Renault Kangoo, котрий виїхав на тротуар, де збив пішоходів, які чекали дозвільного сигналу світлофора, щоби перейти дорогу", - розповіли у відомстві.

Читайте також: ДТП у Росії: консули надають допомогу постраждалим українцям - МЗС

Правоохоронці відразу затримали винуватця ДТП у рамках ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та підготували подання щодо тримання підозрюваного під вартою. Рішенням суду чоловіка відпустили під домашній арешт.

"Внаслідок аварії 69-річний чоловік загинув, а інші пішоходи отримали незначні травми. Крім того, тілесне ушкодження середнього ступеню тяжкості отримав 59-річний водій Renault Kangoo", - нагадали в поліції.

Матеріали кримінального провадження за погодження із прокуратурою направлені до суду.

Нагадаємо, дорожня пригода сталася у вівторок, 24 липня, на перехресті вул. Щусєва та вул. Олени Теліги у Шевченківському районі столиці.

Підозрюваний, рухаючись на Nissan не зупинився на червоний сигнал світлофора, виїхав на перехрестя, де здійснив зіткнення з Renault Kangoo.

Внаслідок зіткнення одна з машин виїхала на тротуар, де в той час знаходилися пішоходи. Від удару автомобіля один пішохід загинув на місці, ще одну жінку госпіталізовано з численними травмами.

У результаті ДТП також отримали травми водій та пасажир автомобіля Renault Kangoo.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-