З ректорату університету Богомольця зникли статут та печатка — МОЗ

З ректорату університету Богомольця зникли статут та печатка — МОЗ

Укрінформ
Усі структурні підрозділи Національно медичного університету ім.О.О.Богомольця, зокрема, канцелярію та відділ кадрів, переміщено з будівлі ректорату на бул.Шевченка, 13, до інших корпусів НМУ, а з ректорату медвишу зникли статут та печатка.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“З 14 вересня 2018 року зусиллями звільненого з посади першого проректора Ярослава Цехмістера та інших прибічників екс-ректорки НМУ Катерини Амосової нормальне функціонування закладу фактично було заблоковано. 14 вересня наказом Ярослава Цехмістера, який називає себе в.о. ректора НМУ, усі структурні підрозділи, включаючи канцелярію та відділ кадрів, були переміщені з будівлі ректорату на бул. Шевченка, 13, до інших корпусів НМУ – на пр. Перемоги, 34 та вул. Зоологічній, 1. З ректорату зникли статут та печатка”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві констатують, що це унеможливило подальшу роботу університету. “Співробітники та студенти НМУ позбавлені можливості реєструвати необхідні для роботи документи, оскільки екс-керівництво закладу в особі Ярослава Цехмістера заявляє, що він є “в.о. ректора”, водночас, дані про нього як керівника університету відсутні у Єдиному державному реєстрі”, - заявили у МОЗ.

Також у профільному відомстві поінформували, що МОЗ створив спеціальну комісію, що перевірить фінансово-господарську діяльність, додержання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна НМУ за період з 1 жовтня 2015 року по 18 вересня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ. Водночас на сайті вишу з'явилася скан-копія рішення Печерського суду Києва від 23 квітня. Ухвалою суду задоволено позов Амосової та визнано незаконним її звільнення з посади ректора НМУ. Також суд заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

Читайте також: МОЗ знову прийде з перевіркою в університет Богомольця

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Київ зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Кучина в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

7 вересня 2018 року виконуючим обов'язки ректора Національного медичного університету ім.Богомольця призначено екс-проректора медвишу Олександра Науменка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-