"Дорогою смерті": у Києві вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Фото, відео
Укрінформ
Єврейські організації Києва і України провели заходи до вшанування пам’яті жертв в Бабиному Яру.

Близько сотні учасників заходу символічно пройшли "Дорогою смерті" та влаштували пам'ятний мітинг на території Національного заповідника "Бабин Яр", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу в цей скорботний день висловити подяку за те, що ви пам'ятаєте про ці жахи. Мені було три роки, коли мою маму розстріляли, брат двоюрідний в концтаборі загинув, а я ледве вижив. Але ми будемо пам'ятати, будемо жити, на зло всім ворогам", - зазначив представник колишніх в'язнів гетто та концтаборів Михайло Буднік.

До акції також долучились головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх та посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон.

Учасники акції наприкінці мітингу заслухали гімн України та гімн Ізраїлю, а також поклали квіти біля присвяченого вбивству мирного єврейського населення Києва у Бабиному Яру в роки Другої світової війни пам'ятника "Менора".

Читайте також: Італієць подарував Музею Голодомору свої картини про геноцид українців

Захід провели напередодні єврейського свята Йом-Кіпур.

29 вересня в Україні вшановуватимуть пам’ять жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту.

Заходи з нагоди вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру у Києві / Фото: Журавльов Вадим, Укрінформ

29-30 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл нацистами цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру загинуло понад 100 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали "зайвими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-