В університеті ім. Грінченка відкрили клас Конфуція

В університеті ім. Грінченка відкрили клас Конфуція

Укрінформ
У Київському університеті ім. Бориса Грінченка 17 вересня відкрили сучасний Центр китаєзнавчих досліджень та клас Конфуція, створення яких профінансувало Посольство Китайської Народної Республіки в Україні.

Участь в урочистому відкритті Центру китаєзнавчих досліджень взяв Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Центр китайських досліджень може займатися не тільки вивченням класичної синології, класичного Китаю. Він займатиметься дослідженням проблем сучасного Китаю, сучасного китайського суспільства, і сприятиме можливості студентів  краще вивчити і сучасний Китай, і давньокитайські традиції. ...Окрім центру дослідження сучасного Китаю, ми також відкриваємо клас Конфуція в університеті  ім. Грінченка, що сприятиме подальшому зростанню нашої співпраці», - сказав Ду Вей. 

Як зазначив на відкритті заступник міністра освіти та науки Роман Греба,  Китай є для України стратегічним партнером,  і посилення співпраці особливо важливе також і в галузі науки та культури. Оскільки саме знання про культуру, а також знання мови партнера дозволяють  досягти взаєморозуміння та налагодити ефективні зв'язки між країнами в різних галузях. 

Читайте також: Гриневич розповіла, скільки абітурієнтів потрапили на бюджет

На відкритті  Центру віце-президент Китайської академії соціальних наук, професор Лі Пейлін наголосив, що університет ім. Грінченка був обраний для створення китаєзнавчого центру через давні традиції сходознавства. Він висловив сподівання, що завдяки такій співпраці посилиться академічний обмін між Україною та Китаєм.  Так зокрема,  Інститут соціального розвитку, який входить в структуру Китайської академія соціальних наук, та вивчає сучасні процеси, що відбуваються в Китаї, зацікавлений у співпраці з українською стороною. За його словами, установа є однією з найбільших та найпотужніших наукових та  дослідницьких установ КНР,  займається вивченням сучасних процесів, які відбуваються в Китаї - має понад 40 дослідницьких центрів з різних галузей, та проводить в рік  понад 100 науково-дослідницьких конференцій та 80 наукових заходів.

Ректор Київського університету ім. Грінченка Віктор Огнев'юк та віце-президент Китайської академії соціальних наук,  професор Лі Пейлін підписали угоду про співробітництво, яку засвідчили підписами Ду Вей та Роман Греба.

Фото: Kyiv Maps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-