Ректорат медуніверситету ім. Богомольця блокували невідомі — МОЗ

Ректорат медуніверситету ім. Богомольця блокували невідомі — МОЗ

Укрінформ
Будівлю ректорату НМУ ім.О.О.Богомольця разом із працівниками, які у ній перебували, на понад дві години заблокували невідомі особи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“Понад дві години будівля ректорату НМУ ім. О.Богомольця була заблокована невідомими особами за мовчазної згоди проректорів, які не виконують накази МОЗ України і були на місці події. Невідомі закрили людей у приміщенні, заблокувавши всі виходи зсередини. Необхідність блокування дверей і відсутність енергопостачання у будівлі в цей час Володимир Мішалов (завідувач кафедри НМУ та чоловік Катерини Амосової) пояснював коротким замиканням, яке начебто сталось напередодні”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві поінформували, що згодом поліції вдалося розблокувати виходи та звільнити людей

“Півдня університет фактично не працює, порушуючи, за вини самопроголошених керівників, конституційне право студентів на освіту”, - наголосили у МОЗ.

Як повідомлялося, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена із посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ. Водночас на сайті вишу з'явилася скан-копія рішення Печерського суду Києва від 23 квітня. Ухвалою суду задоволено позов Амосової та визнано незаконним її звільнення з посади ректора НМУ. Також суд заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

Читайте також: МОЗ призначило нового в. о. ректора медуніверситету ім.Богомольця

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити на своє робоче місце. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

7 вересня 2018 року МОЗ призначив виконуючим обов'язки ректора НМУ ім.Богомольця екс-проректора медвишу Олександра Науменка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-