МОЗ призначило нового в. о. ректора медуніверситету ім.Богомольця

МОЗ призначило нового в. о. ректора медуніверситету ім.Богомольця

Укрінформ
Виконуючим обов'язки ректора Національного медичного університету ім.Богомольця від 7 вересня 2018 року призначено екс-проректора медвишу Олександра Науменка.

Про це на прес-конференції у Києві заявила в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усе, що відбувається у Національному медуніверситеті, є спробою екс-ректора Амосової та її "банди" корупціонерів не віддати свою владу та схеми, якими вони заробляли дуже багато коштів. МОЗ має повне право звільнити ректора, яка не дотримувалася норм контракту. Ми викликали Амосову звітувати, вона не прийшла. Це грубе порушення, ми її звільнили", - зазначила Супрун.

Вона акцентувала, що основне зараз - безперервність навчання студентів.

"Для нас важливо також, щоб студенти мали можливість навчатися, а викладачі - вільно навчати студентів. Відучора у медуніверситеті розпочато "чистки". Ті, хто сам себе призначив "керівництвом" почали звільняти викладачів. Звичайно, це незаконно. Тож в університеті поки "бардак". Хочу запевнити студентів і викладачів - у вас будуть стипендії, будуть зарплати. Законно ректором призначено пана Науменка. Він буде підписувати документи. Корупціонери й надалі хочуть заробляти таким чином кошти. Ми це вирішимо через правоохоронні органи, через суди", - наголосила Супрун.

Як повідомлялося, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена із посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

Читайте також: З медуніверситету звільняють викладачів, які не підтримали Амосову - Супрун

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ. Водночас на сайті вишу з'явилася скан-копія рішення Печерського суду Києва від 23 квітня. Ухвалою суду задоволено позов Амосової та визнано незаконним її звільнення з посади ректора НМУ. Також суд заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

15 серпня, призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-