Київ має три альтернативних варіанти будівництва сміттєпереробного заводу

Київ має три альтернативних варіанти будівництва сміттєпереробного заводу

Укрінформ
Київ сьогодні рухається трьома паралельними шляхами, кожен із яких має на меті будівництво сміттєпереробного заводу.

Про це під час прес-конференції розповів заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА. 

Він нагадав, що 27 жовтня 2016 року Київрада прийняла рішення про закриття 5-го полігону, і за два роки проведена робота для створення альтернативи полігону – сміттєпереробного підприємства. Саме тому місто сьогодні працює у трьох напрямах для будівництва такої альтернативи.

«28 серпня ми оголосили конкурс залучення інвестицій у переробку сміття. Ми створили модель наближену до тієї, яку бачать міжнародні оператори чи організатори, які займаються переробкою сміття та інвестують у цю сферу. Я вважаю, що нам це вдалося. Пряме залучення інвестицій – це перший напрям. Другий напрям – це побудова підприємства переробного на базі підприємства ПрАТ «Київспецтранс». Частина акцій підприємства – міська, а частина – приватна. І це модель спільного фінансування будівництва підприємства. Третій напрям – це будівництво безпосередньо містом сміттєпереробних потужностей. Ми знайшли і визначили три ділянки в межах Києва. Звісно, це територія, що віддалена від житлової зони», – повідомив представник КМДА.

Читайте також: Лишилося 10 днів: КМДА нагадує про голосування за проекти Громадського бюджету

Він поінформував, що Київ виробляє 1,2 млн тонн відходів на рік.  З них 250 тис. утилізується на заводі «Енергія», 450 тис. – захоронюється на полігоні ТПВ № 5, 150 тис. – на полігоні № 6, ще майже 400 тис. – на інших полігонах, що мають ліцензії і перебувають в області.

«Тому і в рамках міського конкурсу, і в рамках пропозиції від «Київспецтрансу» мова йде про те, що підприємство повинно мати орієнтовну потужність 450 тисяч тонн на рік, щоб замінити обсяги, що йдуть на полігон», – пояснив Пантелеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-