У Кличка обіцяють, що черги до дитсадків зникнуть наступного року

У Кличка обіцяють, що черги до дитсадків зникнуть наступного року

Укрінформ
У закладах дошкільної освіти створено додаткових 1615 місць із 2225 запланованих, але сьогодні це не вирішує на 100% проблему наповнення садків.

Про це під час засідання колегії Київської міської державної адміністрації у четвер поінформував заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створено загальну кількість місць у закладах дошкільної освіти - 1615 місць із запланованих 2225. Рівень виконання - 72,6%. Однак навіть такий досить високий рівень виконання плану збільшення кількості місць у дошкільних навчальних закладах не вирішує на 100% проблему наповнення садків. Тому ми визначаємо цей напрямок як пріоритетний і ставимо завдання - ліквідувати черги повністю, щоб у нас не було проблем із розміщенням дошкільнят", - сказав Мондриївський.

Він зазначив, що столична влада має намір повність ліквідувати чергу в дитячі садки у 2019 році.

"Я сподіваюся, що з 1 січня 2019 року запрацює нова програма "Гроші ходять за дитиною", і електронна черга працюватиме в повному обсязі. Це дасть нам можливість грамотно розподіляти навантаження на заклади дошкільної освіти, впорядкувати чергу, і протягом 2019 року ми ставимо перед собою амбітну ціль ліквідувати черги в дошкільних навчальних закладах", - зазначив він.

Заступник голови КМДА підкреслив, що станом на 30 серпня в новобудовах з’явилося 260 місць, у відновлених непрацюючих закладах дошкільної освіти - 535 місць, у відновлених групах - 380 місць і додаткові 145 місць, які були створені за рахунок спільних інвестиційних проектів.

Водночас, він наголосив, що керівництво міста вживатиме заходів, у випадку влаштування дітей у дитсадки поза електронною чергою.

Читайте також: Кличко: На освіту цього року у Києві виділили 13 мільярдів із місцевого бюджету

"Є випадки коли діти в закладах дошкільної освіти деякими директорами садків приймаються поза електронною чергою, неофіційно. Якщо такі випадки будуть підтверджені та зафіксовані, я наполягатиму на тому, щоб такі директори були звільнені негайно, а на їх місце призначені відповідальні працівники", - додав Мондриївський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-